top of page
  • Writer's pictureBezzeg Ramóna

Egy fontos vitamin, ami nem termelődik egy mutáció miatt az emberi szervezetben
Az aszkorbinsav, közismertebb nevén a C-vitamin, amit Szent-Györgyi Albert Nobel-díjas magyar orvos, biokémikus az 1930-as évek elején, Szegeden izolált. Nagyobb mennyiségben először paprikából sikerült kinyernie.


Mivel bennünk, emberekben egy mutáció miatt nem aktív a C-vitamin előállításáért felelős gén és táplálkozással igen nehéz a megfelelő mennyiséget bevinni, ezért minden Vendégemnek szoktam javasolni az aszkorbinsav használatát megfelelő mennyiségben.


Sokszor tartom jobb döntésnek a poralapú vitaminok és ásványi anyagok használatát a tablettás kiszerelés helyett, ha ez a felszívódás szempontjából is jó döntés. Az aszkorbinsavhoz bármelyik patikában, bioboltban hozzá lehet jutni por formában, ami amellett hogy lényegesen olcsóbb tablettás változataihoz képest, könnyebben bevihető, hiszen egy enyhén citromos ízű italt kapunk és nem, sokszor igen méretes tabletták formájában kell bevinni.


A tabletták előállítása során különböző anyagokat használnak (pl. tömegnövelő szerek; különböző fényezőanyagok; színezékek; csomósodást gátló-, sűrítő- és habzásgátló anyagok), melyekre a poralapú termékek többségénél nincs szükség.


Ha lecserélnéd a tablettás C-vitaminod poralapúra, ne feledkezz meg egy megfelelő adagolókanálról sem, ezt sok terméknél megkapjuk a csomagolásba rejtve.


3-4dl vízben elkevert 500mg (0,5g) aszkorbinsav minden reggel segítheti a szervezetünket a szabad gyökök semlegesítésében, az egészséges bőr megőrzésében, számos anyagcsere-folyamatban nélkülözhetetlen nutriens, javíthatja az immunrendszer ellenálló képességét, csökkentheti a fáradtságérzetet és még számos egyéb jótékony tulajdonsága van rendszeres használatának. Ha esetleg vas pótlásra van szükséged, akkor C-vitamin egyidejű bevételével jelentősen megnövelheted a vas felszívódását.


A személyre szabott étrendre jelentkező Vendégeimnek egyedi vitamin- és ásványi anyag ajánlást készítek egyéni szükségleteik és éltmódbeli sajátosságaik alapján.


Ha bővebben érdeklődsz a szolgáltatásom iránt, itt minden információt megtalálsz a programcsomagokról.#bezzegramona #bezzegramona.hu #tudományatáplálkozásmögött #biológus #élelmiszermérnök #vitamin #cvitamin #szentgyorgyialbert #ásványianyagbevitel #táplálkozás #táplálkozásitanácsadó


Recent Posts

See All
bottom of page