top of page
  • Writer's pictureBezzeg Ramóna

Hogyan őrizd meg a súlyod a nyaralás ideje alatt

Én már több, mint egy hete hazaértem a nyaralásból, de tudom, hogy Ti sokan még csak most tervezgetitek, úgyhogy ez a blogposzt Nektek készült! :)
Vendégeimtől és az Instagram közösségtől gyakran kapom meg azt a kérdést, hogy ha pihenni mennek, mégis mit egyenek egy idegen országban, vagy ha utaznak valahová mihez nyúljanak.


Pedig ez nem bonyolult, higgyétek el! Vendégeim, akik életmód szinten elsajátították már az egészséges táplálkozás alapjait pontosan tudják pár hét velem való közös munka után szemmértékre, hogy mikor, miből és mennyit ehetnek, de azért néhány tippet megosztok veletek, amit ha betartotok, garantálom, hogy nem fog többet mutatni a mérleg nyelve a nyaralás után!


Szeretném leszögezni, hogy a nyaralás nem a kőkemény, szigorú diétázásról szól! Azért megyünk pihenni, hogy új élményeket szerezzünk, kikapcsolódjunk, megismerjünk egy másik kultúrát, amihez szorosan kapcsolódik a gasztronómia is. Nem attól fogsz elhízni, hogy Párizsban megeszel egy macaront, vagy Olaszországban pizzázol egyet!


És íme, itt van az én 9+1 tippem:


1. Ilyenkor is igyál elegendő mennyiségű vizet! A napi szükségleted egy egyszerű képlettel kiszámíthatod: testsúlyod*0,04 = ? liter folyadékra van szükséged.


2. Vidd magaddal szállítható kedvenceid: proteinszelet, fehérjepor, magvak, 80% feletti kakaótartalmú étcsokoládé, BCAA, L-karnitin.


3.Készíts az útra magadnak ennivalót, pl. magas fehérjetartalmú pizzás croissontokat, vagy sült gyümölcsös-fehérjés zab/köleskását.

4. Minőség a mennyiség felett! Ne ess abba a hibába, hogy túlszeded a tányérod a svédasztalról! Ehhez tartozik az a fontos szabály is, hogy ne egyél meg csak valamit amiatt, mert ki van fizetve. Tudd a határaid és tartsd is hozzá magad.


5. Legyen napi minimum 3-5 étkezésed és ebből 2-4 étkezéshez egyél zöldséget (egy nagy maroknyit legalább, de ha többet, az sem gond)!


6. Részesíts előnyben a sovány fehérjeforrásokat, mint sovány húsok, halak, tengergyümölcsei, tejtermékek, tojás (1-2 sárgájával). Jó növényi fehérjeforrásnak számítanak a hüvelyesek (pl. vöröslencse, feketeszemű bab, szója), gabonák/ álgabonák (pl. quinoa), magvak, gombák.


7. Minden kultúrának megvannak a helyi könnyű fogásai, válogass ezek közül.


8. A kevésbé alakbarát kalóriadúsabb ételeket próbáld meg a nap középső felére időzíteni! Az első és az utolsó étkezésednél fokozottan figyelj a szénhidrátbevitelre.


9. Próbálj eleget aludni a nyaralás ideje alatt is. Ha fáradt vagy, könnyebben hozol rossz döntéseket a táplálkozásod illetően.


+1 Legyen aktív a nyaralás! Sétálj, túrázz, ússz, mássz hegyet, fedezd fel bringával a várost, kajakozz, vagy bármi, amihez kedved van!


Kellemes, élményekben gazdag nyaralást kívánok előre is!


Ha még nem foglaltad le az idei nyaralásra a szállásod, és a booking.com-on keresztül tennéd ezt meg, akkor ajánlom, hogy a következő linken keresztül foglalj szállást, így ugyanis 15$-t visszakapsz a kicsekkolást követő pár héten belül:


https://www.booking.com/s/34_6/87494b1c

Recent Posts

See All
bottom of page