top of page
  • Writer's pictureBezzeg Ramóna

Miért fontosak a vitaminok?A vitaminok egyidősek az élettel, nélkülözhetetlenek annak fenntartásához, az egészség megőrzéséhez, az élethez szükséges szerves vegyületek A szervezetünk katalizátorai, nélkülük megbomlik a szervezet harmóniája, súlyos hiánya akár a szervezet működésének teljes leállásához is vezethet. Az emberi szervezet szinte, mint egy vegyi üzem, biológiai és kémiai láncok, mechanizmusok, sokaságát végzi, azonban ennek tökéletes egyensúlya viszonylag könnyen, akár 1-2 vitamin vagy ásványi anyag kóros hiányával megbomolhat és súlyos hiánybetegségekhez vezethet.


Sajnos a természetes élelmiszereinkben csak igen kis mennyiségben fordulnak elő és néhány kivételtől eltekintve a szervezetünk nem tudja szintetizálni. Nélkülözhetetlenek a vitalitásunkhoz, növekedésünkhöz, jó közérzetünkhöz, szabályozzák az anyagcserét számos egyéb pozitív tulajdonságuk mellett. Bár a növényi és állati táplálék részei, táplálkozással, valamint kiegészítők használatával pótolhatók. Fontosak, mivel szabályozzák a különböző enzimrendszereken keresztül anyagcserénket és akár egyetlen vitamin hiánya felboríthatja az egyensúlyt, ezzel a szervezet egészére veszélyt jelentve. A vitaminok és ásványi anyagok elegendő bevitele érdekében nem elég csak a természetes élelmiszerekre támaszkodnunk, különösen igaz ez a kemény fizikai munkát és rendszeresen edzést végzőkre. Energiát nem biztosítanak, vízben vagy zsírban oldódó szerved vegyületek, melyek az élő szervezet számára esszenciálisak.


Vendégeim számára személyre szabott vitamin- és ásványianyag ajánlást szoktam készíteni, melyben megjelölöm azt is, hogy mikot, mit, mivel érdemes használni a legjobb hasznosulás érdekében.


#bezzegramona#étrend#táplálkozásitanácsadás#vitamin#egészség#tudatostáplálkozás#vitaminboost#immunityboost#supplements

Recent Posts

See All
bottom of page